Zondagsnieuws voor 3 december 2023

Kerkdienst zondag 3 december 2023 1e advent

Paasloo:   9.30 uur Ds. E.H. Jans, Viering Heilig avondmaal.

                  Koffie drinken na de dienst. Ook tienerdienst.

We zullen deze zondag onder het genot van koffie en thee ook een korte nabespreking van de dienst houden.

Collecten: 1e Compassion; 2e College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen;

Livestream: Sjaco Bouwer

Zondagsschool: Janine Damhuis

Kinderoppas: Monique van Dongen

Diaconie collecte 3 december: Compassion

Compassion is een internationale, christelijke kind-sponsororganisatie. Wereldwijd zijn er meer dan 2,3 miljoen kinderen opgenomen in zogenaamde Compassion-projecten.

Compassion werkt altijd samen met de lokale kerk en met lokale medewerkers. Een kind wat deelneemt aan een Compassion-project, wordt gekoppeld aan een sponsor. Een sponsor is betrokken via giften, brieven en gebed. Kinderen die opgroeien in armoede zijn extra kwetsbaar. Door dit project heeft een kind de mogelijkheid om naar school te gaan en zo een vak te leren, ze hebben recht op medische zorg, krijgen een bijbel om zo God te leren kennen. Ook onze gemeente heeft een aantal sponsorkinderen. We bevelen deze collecte van harte bij u aan!

1e advent

Gedichtje:

De eerste kaars mag branden!
Straks valt de winter in.
Het Kerstfeest is ophanden.
God maakt een stil begin.

Kaars: Peter Raafs

Kerkdienst zondag 10 december 2023 2e advent

Oldemarkt:   9.30 uur Ds. E.H. Jans, Gezinsdienst m.m.v. Muziekteam

Collecten: 1e Roemenië, project mevr. Hetebrij; 2e College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen;

Livestream: Remco Trox

Zondagsschool: Geen zondagsschool

Kinderoppas: Daniëlle Hakvoort

Diaconie collecte 10 december: Roemenië project mw. Hetebrij

Mw. Hetebrij ondersteunt al jaren een aantal gezinnen. De verzamelde kleding en schoenen, aangevuld met soms dekens, toiletartikelen, vitamines en pijnstillers worden in pakketten van

maximaal 10 kg verstuurd. Ook kun je als sponsor een voedselpakket doneren. De pakketten worden tweemaal per jaar met een transport van de Stichting Groningen Friesland Drenthe voor Roemenië naar Roemenië gebracht. Het transport kost 1,25 per kilo en een voedselpakket 30 euro. Als diaconie willen we dit graag ondersteunen en is de collecte van 10 december hier voor bedoeld.

Oproep voor het Kerstrondje

Is er iemand die een kerst netverlichting heeft? Het ziet er ook uit als een groot net. En misschien is er iemand die een zwarte partytent heeft? En dit uit wil lenen voor een idee tijdens Kerstrondje in de kerk? Laat het maar even weten,

Janny Bouwer 0561-452171 of fambouwer@ziggo.nl

Kerstfeest Zondagsschool

Vanaf deze zondag 1e adventzondag staat de collectebus van Zondagsschool ’t Scheepke onder Jezus’ Hoede weer achter in de kerk. De Zondagsschool viert het kinderkerstfeest altijd op 24 december. Omdat dit jaar 24 december op zondag valt is in overleg met ds. Jans en de leiding besloten om van de ochtenddienst, om 9.30 uur, een speciale gezinsdienst te maken en het kinderkerstfeest daarin te verwerken.

Na de dienst is er chocolademelk drinken met een traktatie in de Ontmoeting. Gasten en gastkinderen zijn uiteraard van harte welkom en als leiding hopen we op een grote opkomst in deze speciale ochtenddienst. Het kinderkerstfeest ’s avonds, om 18.30 uur, vervalt hiermee. 

Kerstkaarten voor de Zondagsschool

Ook dit jaar heeft de Zondagsschool weer de kerstkaartenactie. Een doosje met 10 kaarten (2 afbeeldingen) en enveloppen kost € 2,50. Deze kunt u bestellen door een e-mailtje te sturen naar: zondagsschool@hgop.nl. Wilt u daarin het gewenste aantal doosjes en uw adres vermelden? Dan worden ze bij u thuisbezorgd. Leiding van Zondagsschool ’t Scheepke onder Jezus’ Hoede

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. 

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. 

Het banrekeningnummer voor collectemunten is: NL14RABO0361236727. Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Maandag 4 december: Vergadering Kerkenraad in de Ontmoeting Aanvang 19.30 uur.

Woensdag 6 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 7 december: Training Leerling zijn. Om 19.30 uur in de Ontmoeting.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Collecte viering Heilig Avondmaal Landerijen

De collecte tijdens de viering van het Heilig Avondmaal in de Landerijen heeft €75,45 euro opgebracht en is bestemd voor de onkosten. 

Kerstdiner voor minima

Ook dit jaar gaan we een kerstdiner organiseren samen met Stichting Jy, de St. Voedselbank, St. Present, restaurant de Rietstulp, Bijzonder Druk en de st. Diaconaal Platform Steenwijkerland. Wij zijn inmiddels weer bezig om een kerstdiner te organiseren bij De Rietstulp in Giethoorn voor 100 personen op woensdag 20 december 2023. Weet u iemand die in aanmerking komt neem dan contact op met: St. Jy: Els Dikken 0527-745959, kerst@stichtingJy.nl of St. Diaconaal Platform Steenwijkerland: Annelies van den Berg dpsteenwijkerland@outlook.com. Met vriendelijke groet, Werkgroep Kerstdiner.

Together we believe

Dat is de titel van de kerststallentour van de band Trinity. Op zondag 17 december treedt de band Trinity op in Zwolle. Niet in het Hedon, maar in een manege waar de rijbak is omgetoverd in kerstsfeer met een podium. Zing mee uit volle borst en swing erop los terwijl je op de toonhoogte komt voor Kerst. De Kerststallentour van Trinity is uitgegroeid tot een ongekend feest dat je niet wilt missen! En als het feest losbarst kun je je warm dansen en zingen met Trinity songs en met kerstliedjes uit heel de wereld. Het jongerenteam wil hier graag met de (oudere) jongeren naar toe. Het concert begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Ga jij ook mee? Meldt je dan vóór 8 december aan bij Dave Prins via app 06-17121855.

Roosevelt vakantieweek
De Roosevelt vakantieweek in het Nieuw Hydepark te Doorn wordt gehouden van 16 maart 2024 tot en met 23 maart 2024 (week 12). Deze vakantieweek is bedoeld voor alleenstaanden. Het Nieuw Hydepark staat op het schitterende landgoed Hydepark. Het vakantiecentrum is rolstoelvriendelijk en beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig. Heeft u belangstelling of vragen dan kunt u contact opnemen met: Femmie Minnema (0561-451212) Hein Dijkstra (06-42084888) Opgave voor deze vakantieweek; uiterlijk voor 15 januari 2024.