Zondagsnieuws voor 22 oktober 2023

Kerkdienst zondag 22 oktober 2023, 

Paasloo:     9.30 uur Ds. H. Poot, Oosternieland

Collectes: 1e Project 10 27; 2e  College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen.

Livestream: Jelmer Trox

Zondagsschool: Annie Prins

Kinderoppas: Hennie Boltjes

Diaconie collecte 22 oktober, Project 1027 – Nicaragua 

Nicaragua is het armste land van Latijns-Amerika. Het onderwijs is gratis, maar veel kinderen leren weinig op school, hun juf of meester is vaak afwezig, klassen zijn overvol en de kwaliteit laat te wensen over. Veel kinderen lopen grote leerachterstand en/of maken de middelbare school niet af.  De Iglesia Reformada werkt in vijfachterstandswijken van de grote steden Managua, Masaya en Tipitapa. In deze wijken leeft meer dan de helft van de mensen in armoede en 20% zelfs in extreme armoede. De wijken kenmerken zich door het hoge percentage werkelozen. Door de uitzichtloze situatie is er veel verslaving, geweld en misbruik. De Iglesia Reformada helpt de kinderen en jongeren uit de wijken met o.a.: rekenen, lezen, bijbels onderwijs, normen en waarden, voorlichting over voeding etc.  Door het onderwijs, de vorming en de liefde/aandacht krijgen de kinderen weer zelfvertrouwen, zin om te leren en geloof in de toekomst. Op de vijf verschillende locaties worden in totaal 375 kinderen en tieners opgevangen en ondersteund.

Kerkdienst zondag 29 oktober 2023, 

Oldemarkt:   9.30 uur Mevr. H. Schotanus, St. Jansklooster. M.m.v. Muziekteam

Collectes: 1e Diaconie; 2e  College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen.

Livestream: Remco Trox

Zondagsschool: Dave Prins / Linde de Graaf

Kinderoppas: Daniëlle Hakvoort

Kerkdienst woensdag 1 november 2023, Dankdag

Oldemarkt:   19.30 uur Dhr. A. Weemstra, Vries. Gezamenlijk met PG in Gereformeerde kerk

Collectes: Bestemd voor PG

Vakantie ds. Jans

Ds. Jans heeft vakantie van zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober. In voorkomende gevallen kunt u contact opnemen et mw. Kramer of één van de ouderlingen.

Collecte ZOA noodhulp zondag 15-10-2023

De collecte, bestemd voor ZOA noodhulp aan Libië en Marokko, heeft het mooie bedrag van bijna € 2.000,- opgeleverd. De Diaconie verdubbelt dit tot € 4.000,-. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. 

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Woensdag 25 oktober: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Woensdag 25 oktober: GGG Ossenzijl. Bij Willy Ram, Lageweg 16 in Ossenzijl. Aanvang 20.00 uur.

Donderdag 26 oktober: Training Leerling zijn. Om 19.30 uur in de Ontmoeting.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Agenda

Dinsdag 24 oktober:   Geen Catechisatie 

Sing-in Jeduthun en Henk Braad

Op zondag 12 november om 16.00 uur organiseert christelijke muziekvereniging Jeduthun samen met Henk Braad op orgel een sing-in. Dit zal plaatsvinden in de Hervormde kerk in Oldemarkt. Allemaal bekende Christelijke liederen zullen opgevoerd worden en de teksten zullen daarbij gepresenteerd worden, zodat u kan meezingen. Het belooft een mooie middag te worden met samenzang en muziek. Komt u ook?

Pop-up truck

De ‘POP-UP TRUCK’ is een kledingwinkel voor mensen met een krappe beurs. Een winkel waar je een leuke najaars- of winteroutfit scoort voor je kinderen, jezelf of je partner. Een winkel waar je geen geld mee naar toe hoeft te nemen maar waar je gewoon kunt shoppen wat je nodig hebt. In deze winkel hebben we volop baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding, jassen, schoenen, accessoires etc. Er is dus echt voor iedereen wat bij. Daarnaast hebben we ook altijd leuke kindercadeautjes.

 Tot begin december vind je onze truck op verschillende plaatsen in de omgeving. Zo zijn we eind september gestart in Vollenhove en bezoeken we vanaf volgende week; Kuinre, Marknesse, Oldemarkt, IJsselmuiden, Havelte, Vledder, Zwartsluis, Meppel, Staphorst, Genemuiden, Zuidveen en Ens. Kijk voor alle plaatsen, datums en alle info op onze nieuwe website: www.popuptruck.nl

Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op onze website of neem gerust contact op via onderstaande gegevens. Hartelijke groet, POP-UP Truck Team