Zondagsnieuws voor 18 december 2022

Kerkdienst zondag 18 december 2022, 4e Advent

Paasloo:  9.30 uur Ds. E. H. Jans. 

Collectes: 1 Project 10 27, Filipijnen; 2College van kerkrentmeesters; Uitgang: Instandhouding gebouwen.

Livestream: Aron Bouwer

Zondagsschool: Annie Prins

Ossenzijl:       19.00 uur. Kerstzangdienst samen met VZG

Collecte: Bestemd voor VZG

Liturgie

Gedicht 4e Advent

Naomi leest het gedicht voor en Milan steekt de kaars aan:

Het vierde kaarsje mag nu aan
nog één weekje, dan is het feest

Feest van vrede, feest van licht

Horen van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.   

Kerkdienst zaterdag 24 december 2022, Kerstavond

Oldemarkt:  18.30 uur Kinderkerstfeest

Oldemarkt:  22.00 uur Ds. E. H. Jans. M.m.v. Acapella4Him

Collectes:    Ouderen in Oekraïne via Dorkas;

Livestream: Jelmer en Remco Trox

Kerkdienst zondag 25 december 2022, 1e Kerstdag

Oldemarkt:  9.30 uur Ds. E. H. Jans. m.m.v. Jeduthun

Collectes: 1 Diaconie; 2College van kerkrentmeesters; Uitgang: Instandhouding gebouwen.

Livestream: Jelmer en Remco Trox

Zondagsschool: Geen Zondagsschool i.v.m. Kerstvakantie

Pastoraat

Beste gemeenteleden, Een tijdje geleden heb ik namens mijn moeder -mevr. Jantje Los-Jongschaap- een bericht geplaatst over het feit, dat ze helaas niet meer thuis kan komen wonen in Oldemarkt. Inmiddels is ze verhuisd naar Woonzorgcentrum Nijenstede in Steenwijk en het gaat, naar alle omstandigheden, nu wel goed met haar. 2022 was een lang, zwaar en zorgelijk jaar, maar we zijn dankbaar dat we het af mogen sluiten met onze moeder nog in ons midden.

Dank voor al jullie medeleven, kaartjes, berichtjes en telefoontjes, dat heeft ons allemaal heel goed gedaan.

Namens mijn moeder wens ik jullie fijne feestdagen en een gezond 2023 toe. Hartelijke groeten, Jolanda Los, dochter van Jantje Los-Jongschaap.

Kerkklanken

Er staat weer een nieuwe Kerkklanken op de website.

Verwarming Ontmoeting

In de Ontmoeting hebben we een nieuw systeem om de temperatuur per ruimte te regelen. Dit is niet voor iedereen toegankelijk. Wilt u een ruimte gebruiken kunt u dit doorgeven aan de koster die er voor zal zorgen dat de ruimte verwarmd wordt. Ina Bootsma tel.nr. 06-21933628 of koster.oldemarkt@hgop.nl

Verwarming tijdens Kerkdiensten

Terwijl het nu ‘s nachts 10 graden vriest, willen wij als kerkrentmeesters U allen heel erg bedanken voor uw grote begrip voor de beslissing om de temperatuur tijden de kerkdiensten van 21oC naar 19oC te verlagen. Wij hebben gemerkt, dat vrijwel iedereen zijn winterjas, een sjaal of een extra trui meeneemt. Afgelopen zondag was het in Oldemarkt wel aan de frisse kant, vooral doordat de tussendeur regelmatig openging. Als we ook dáár met elkaar op letten zolang het nodig is, dan hoeft niemand bang te zijn, dat het echt onbehaaglijk wordt in de komende maanden.

Parkeren in Paasloo

Verder heeft U vast wel gemerkt, dat het parkeerterrein in Paasloo flink is uitgebreid, waardoor er zelfs bij trouwerijen of begrafenissen  voldoende parkeerruimte is. Maar dat betekent ook, dat voor de meesten van ons parkeren aan de Binnenweg niet meer nodig is. Daar zijn wel 2 parkeerplaatsen voor invaliden. Als dat niet voor U geldt, dan is ons verzoek of U zoveel mogelijk naast of achter de kerk wil parkeren. 

Ook hiervoor dank. 

Lectoren kerstnachtdienst

Zijn er gemeenteleden die tijdens de kerstnachtdienst een (korte) lezing zouden willen doen? Deze worden afgewisseld met liederen van de zanggroep en gemeentezang. Opgave bij ds. Jans, ds.jans@hgop.nl

Collectebus Zondagsschool

Achterin de kerk staat weer de collectebus van de Zondagsschool. Dit jaar is de collecte bestemd voor Kinderen in de knel van Kerk in Actie.

Energietoeslag

Via het Diaconaal Platvorm Steenwijkerland is er een bericht binnengekomen dat nog niet iedereen die er voor in aanmerking komt de Energietoeslag heeft aangevraagd.

Om inwoners van de gemeente te ondersteunen die in de problemen komen door gestegen energieprijzen is er een vergoeding beschikbaar, de Energietoeslag.

De Gemeente Steenwijkerland heeft zelf al iedereen benaderd die een uitkering heeft of onder de minimaregeling van de gemeente valt, maar helaas heeft zij niet iedereen kunnen bereiken die buiten de regeling vallen.

 De gemeente roept dan ook iedereen op die in aanmerking komt, maar nog geen bericht heeft ontvangen van de gemeente,  om alsnog deze toeslag aan te vragen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

§ U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

§ U bent 18 jaar of ouder en woont in de gemeente Steenwijkerland.

§ U heeft een zelfstandige woning. Een zelfstandige woning is een woning met eigen ingang en eigen keuken en toilet.

§ Het energiecontract staat op uw naam.

Wanneer u in mogelijk in aanmerking komt, kijk dan op www.steenwijkerland.nl en zoek op meer informatie over de Energietoeslag en de overige voorwaarden. Of neem telefonisch contact op, het algemene telefoonnummer van de gemeente is 14 0521 (geen netnummer nodig). Kent u iemand die hier mogelijk voor in aanmerking komt, wijst u diegene dan op de mogelijkheid om de Energietoeslag aan te vragen. Een ander kan er enorm mee geholpen worden.

Bent u student en komt u door de energieprijzen in financiële problemen? Neem ook dan contact op met de Gemeente Steenwijkerland.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. 

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Dinsdag 20 december: Bijbelstudie De Romeinenbrief in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Woensdag 21 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Catechisatie    

Dinsdag 20 december:           Jeugd 12-16 jaar van 19.00 – 19.45 uur.

Uitnodiging Zondagsschool kerstfeest. 

Zaterdag 24 december2022 vieren we weer het Zondagsschool Kerstfeest. Om 18.30 uur starten we, vanaf de Hervormde Kerk, met een kerstwandeling. Onderweg komen we een aantal tafrelen tegen vanuit het kerstverhaal en zullen er ook een aantal liederen gezongen worden. Na de wandeling zullen we in de kerk nog een aantal liederen zingen en het verhaal afsluiten. Wees welkom.

Oec. Dienst in Steenwijk

Op Tweede Kerstdag 2022 wordt om 10.00 uur in de RK St Clemenskerk een oecumenische dienst gehouden.
Deze dienst wordt gehouden onder auspiciën van de Raad van Kerken. De voorganger is Ds Harry Offereins uit Steenwijk. Medewerking wordt verleend door een zanggroep uit Cantica Sacra.
Het thema van de dienst is: Mijn hart juicht om God, mijn Redder. (Naar de Lofzang van Maria, de moeder van Jezus)

Kerstwandeling Nijetrijne

Op 24 december 2022 om 19.30 uur wordt er vanaf de P. Stuyvesantweg 179 in Nijetrijne een Kerstwandeling georganiseerd. Deze keer wandelen we door een ander deel van het prachtige natuurgebied De Rottige Meenthe. De wandeling is zo’n 3,5 kilometer lang en vol mooie verrassingen. Aan het eind van de Kerstwandeling wacht ons heerlijke warme chocolademelk en glühwein met wat lekkers erbij. Kleed je warm aan, trek laarzen aan, neem een zaklampje mee en zorg voor reflectie op je kleding. En geniet! Het is zeker de moeite waard. We verwachten dat deze wandeling net zo’n groot succes wordt als vorige keer. Neem gerust familie en vrienden mee. NB: deelname aan de wandeling is op eigen risico, de wandeling is niet geschikt voor kinderwagens. Kijk voor informatie op de website www.evangelischegemeentemaranatha.nl.

Kleding gevraagd voor AZC Luttelgeest

Als kerken willen we graag naar vluchtelingen omzien en Gods liefde aan hen doorgeven.We organiseren elke 2 weken een kledingverkoop vlakbij het AZC Luttelgeest. Waarbij vluchtelingen voor een klein bedrag kleding kunnen kopen. Elke verkoop komen er 50 á 60 bezoekers. Er is veel vraag naar kleding, daarom zijn we op zoek naar onderstaande kleding. Helpt u / help jij mee? 

Gevraagd: 

·         Sportkleding voor mannen, vrouwen en kinderen

·         Jongenskleding maat 104 t/m 176

·         Mannenkleding maat S t/m XL

·         Winterjassen voor mannen, vrouwen en kinderen

Wij zijn op zoek naar kleding die schoon en heel is. Kleding kan gebracht worden op onderstaande adressen. Graag eerst bellen voordat u kleding komt brengen!

·         Familie Schra, Plesmanhage 7, Emmeloord. Telefoon: 06-16930802

·         Familie Biewenga, Terschelling 9, Emmeloord. Telefoon: 0527-617608

·         Familie de Jonge, Egeïschestraat 8, Emmeloord. Telefoon: 0527-615604

·         Gerda Koning, Oosterschie 1-3, Oldemarkt. 0561-720461

·         Familie Kamp, Wendeler Bentweg 1, Vollenhove. 0527-243992

·         Familie Guijt, Heerenkamp 34, Urk. 06-15829184

Kleding brengen in Luttelgeest? Bel vooraf: 06-18202435. Alvast veel dank. Joca van den Berg, Gerard & Martine de Kimpe Kledingteam AZC Luttelgeest (namens de kerken in de Noordoostpolder/Urk) Vragen? U kunt mailen naar: a.vandenberg@solcon.nl