Zondagsnieuws voor 11 december 2022

Kerkdienst zondag 11 december 2022 3e Advent

Oldemarkt:  9.30 uur Mw. H. Kramer-de Jong. Gezinsdienst.

                    M.m.v. muziekteam.                

Collectes: 1e  Diaconie; 2College van kerkrentmeesters; Uitgang: Instandhouding gebouwen.

Livestream: Sjaco Bouwer

Gedicht 3e Advent

Boaz leest het gedicht voor en Lotte steekt de kaars aan:

De derde kaars gaat aan
het komt steeds dichterbij
De redder wordt geboren,
en iedereen is blij

Kerkdienst zondag 18 december 2022, 4e Advent

Paasloo:  9.30 uur Ds. E. H. Jans. 

Collectes: 1 Project 10 27, Filipijnen; 2College van kerkrentmeesters; Uitgang: Instandhouding gebouwen.

Livestream: Aron Bouwer

Zondagsschool: Annie Prins

Ossenzijl:       19.00 uur. Kerstzangdienst samen met VZG

Collecte: Bestemd voor VZG

Pastoraat

De heer K. Wallinga uit Oldemarkt, heeft een ziekenhuisopname achter de rug en hij is nu volop bezig met chemo’s. Kijken wat die chemo’s gaan doen en dat is natuurlijk altijd een spannende tijd. Wilt u meebidden voor zieke gemeenteleden?

De GGG voor ouderen

de GGG voor ouderen hoopt weer bij elkaar te komen op maandagmorgen 12 december om 9.30 uur bij fam. Wicherson, Paasloerweg 2. We willen het dit seizoen gaan hebben over Psalmen; deze keer over Psalm 40. 

Voor meer informatie: Heidi Kramer (telefonisch of per mail)

Bedankt!

Wat werden wij verrast door de vele felicitaties d.m.v. kaarten, bloemen en verdere attenties i.v.m. ons 50-jarig huwelijksjubileum. Heel erg bedankt, Lubbert en Ankie.

Verwarming Ontmoeting

In de Ontmoeting hebben we een nieuw systeem om de temperatuur per ruimte te regelen. Dit is niet voor iedereen toegankelijk. Wilt u een ruimte gebruiken kunt u dit doorgeven aan de koster die er voor zal zorgen dat de ruimte verwarmd wordt. Ina Bootsma tel.nr. 06-21933628 of koster.oldemarkt@hgop.nl

Energietoeslag

Via het Diaconaal Platvorm Steenwijkerland is er een bericht binnengekomen dat nog niet iedereen die er voor in aanmerking komt de Energietoeslag heeft aangevraagd.

Om inwoners van de gemeente te ondersteunen die in de problemen komen door gestegen energieprijzen is er een vergoeding beschikbaar, de Energietoeslag.

De Gemeente Steenwijkerland heeft zelf al iedereen benaderd die een uitkering heeft of onder de minimaregeling van de gemeente valt, maar helaas heeft zij niet iedereen kunnen bereiken die buiten de regeling vallen.

 De gemeente roept dan ook iedereen op die in aanmerking komt, maar nog geen bericht heeft ontvangen van de gemeente,  om alsnog deze toeslag aan te vragen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

§ U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm.

§ U bent 18 jaar of ouder en woont in de gemeente Steenwijkerland.

§ U heeft een zelfstandige woning. Een zelfstandige woning is een woning met eigen ingang en eigen keuken en toilet.

§ Het energiecontract staat op uw naam.

Wanneer u in mogelijk in aanmerking komt, kijk dan op www.steenwijkerland.nl en zoek op meer informatie over de Energietoeslag en de overige voorwaarden. Of neem telefonisch contact op, het algemene telefoonnummer van de gemeente is 14 0521 (geen netnummer nodig). Kent u iemand die hier mogelijk voor in aanmerking komt, wijst u diegene dan op de mogelijkheid om de Energietoeslag aan te vragen. Een ander kan er enorm mee geholpen worden.

Bent u student en komt u door de energieprijzen in financiële problemen? Neem ook dan contact op met de Gemeente Steenwijkerland.

Lectoren kerstnachtdienst

Zijn er gemeenteleden die tijdens de kerstnachtdienst een (korte) lezing zouden willen doen? Deze worden afgewisseld met liederen van de zanggroep en gemeentezang. Opgave bij ds. Jans, ds.jans@hgop.nl

HEMEL op AARDE ..

Zaterdag 17 december tijdens het Kerstrondje in Oldemarkt

staat er o.a. een grote maquette van 1,5m bij 3m opgesteld van de tabernakel in de Hervormde kerk. Deze prachtige maquette wordt door de stichting Christenen voor Israël gebracht. De tabernakel was een tent waar God en mensen elkaar konden ontmoetten. Het was een woning voor de Heere God tijdens de reis van de Israëlieten naar het Beloofde Land. U bent van harte welkom om dit te komen bekijken van 10.30 -16.00 uur, Marktplein 7 te Oldemarkt.

Kerstkaartenverkoop Zondagsschool 

Zondagsschool ’t Scheepke onder Jezus’ Hoede gaat dit jaar doosjes van 10 kerstkaarten verkopen om in hun onkosten te voorzien. In de doosjes zitten 2 motieven. Er is keuze uit 2 soorten tekst op de kaarten is: Gezegende Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar of Goede Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar. Prijs € 2,50 per doosje. U kunt de doosjes bestellen via: zondagsschool@hgop.nl onder vermelding van uw naam, adres en gewenst aantal doosjes. Of via tel.nr. 06-55801872 (Annie Prins). 

Betaling kan contant of via overmaken op rekening        NL59 RABO 0361 2465 87 t.n.v. Zondagsschool Oldemarkt.    

Praise café

Het praise café van vrijdag 16 december gaat niet door. i.v.m. de clubavond.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. 

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen. Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Maandag 12 december: Vergadering College van kerkrentmeesters. In de Ontmoeting om 20.00 uur.

Woensdag 14 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Woensdag 14 december: Toerusting Alpha in de Ontmoeting. Aanvang 20.00 uur.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Agenda

Maandag 12 december:   19.00 uur. Bijbellezing in de Landerijen. 

Donderdag 15 december:   19.30 uur. Gebedsdienst Oekraïne in Protestantse Gemeente

Catechisatie      

Dinsdag 13 december:    Jeugd 12-16 jaar van 19.00 – 19.45 uur.

Vrijdag 16 december:     Clubavond. Aanvang 19.00 uur bij de Ontmoeting.

Bijbellezing in de Landerijen

Maandag 12 december a.s.is de laatste Bijbellezing van 2022 aanvang 19.00 uur. U bent allen hier van harte welkom. Maandag 9 januari  is weer de eerste Bijbellezing van 2023 .

Clubavond!

Voor 16 december a.s. staat er weer een clubavond op de planning! Veel groep 8ers zullen niet aanwezig kunnen zijn i.v.m. gala op school. Helaas lukt het ons niet om nog te switchen naar een andere datum dus laten we de 16e staan en  hopen we dat er toch 4 tot 6 deelnemers zullen zijn! Nog meer zou heel leuk zijn!  Het thema voor deze avond is “Kerst” We gaan naar buiten dus kleed je warm aan! We verwachten je om 19.00 uur bij de Ontmoeting. Neem je telefoon mee! Wil je erbij zijn, geef je dan op voor maandag 12 december a.s. Groeten, Alike en Gea

Adventsconcert 11 december Jeduthun en Looft den Heer Oldemarkt

Op zondag 11 december om 15.00 uur bundelen de Christelijke Muziekvereniging Jeduthun en Christelijk Gemengd Koor Looft den Heer hun krachten om u van een mooie muzikale middag te voorzien. Op deze derde advent kunt u in de Hervormde Kerk in Oldemarkt komen genieten van alle stukken die zijn ingestudeerd. Het belooft een mooie en gezellige middag te worden. De toegang is gratis, wel zal er bij de uitgang een collecte zijn. We hopen velen van u te zien.

Kerstwandeling Nijetrijne

Op 24 december 2022 om 19.30 uur wordt er vanaf de P. Stuyvesantweg 179 in Nijetrijne een Kerstwandeling georganiseerd. Deze keer wandelen we door een ander deel van het prachtige natuurgebied De Rottige Meenthe. De wandeling is zo’n 3,5 kilometer lang en vol mooie verrassingen. Aan het eind van de Kerstwandeling wacht ons heerlijke warme chocolademelk en glühwein met wat lekkers erbij. Kleed je warm aan, trek laarzen aan, neem een zaklampje mee en zorg voor reflectie op je kleding. En geniet! Het is zeker de moeite waard. We verwachten dat deze wandeling net zo’n groot succes wordt als vorige keer. Neem gerust familie en vrienden mee. NB: deelname aan de wandeling is op eigen risico, de wandeling is niet geschikt voor kinderwagens. Kijk voor informatie op de website www.evangelischegemeentemaranatha.nl.

Bericht van Kerk in actie!                                                           

U heeft het al in Alleen Samen kunnen lezen en nu ook op het Zondagsnieuws: Armoede. Opeens is dit ook een thema in Nederland. Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De fors gestegen energieprijzen maken het er niet beter op. Om u een beeld te geven: volgens schattingen leven in 2023 ruim 800.000 in ons land onder de armoedegrens, onder wie ruim 200.000 kinderen. Het aantal aanvragen bij de Voedselbank steeg in het afgelopen jaar met 22 procent. Tijd om in actie te komen! Dit doen we graag samen met u. We helpen mensen met acute nood door in samen-werking met de Voedselbank voedselpakketten te maken en die in heel Nederland uit te delen. Natuurlijk helpen we ook op de lange termijn. Dat doen we samen met SchuldHulpMaatje. Met onze hulp kunnen zij nieuwe locaties openen waar mensen worden geholpen om uit de schulden te komen. Rond deze tijd ontvang u van de overheid 2 keer een bedrag van € 190 als tegemoetkoming in de energiekosten. Misschien heeft u dit zelf brood-nodig. Maar misschien ook niet. In dat geval vragen we u vrijmoedig om solidair te zijn met mensen die niet langer kunnen rondkomen en met (een deel van) dit bedrag bij te dragen aan de actie Samen tegen armoede van Kerk in Actie. U kunt een gift overmaken via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Samen tegen armoede. Of steun de Voedselbank Steenwijkerland NL 86 RABO 0145 1541 57.

Kleding gevraagd voor AZC Luttelgeest

Als kerken willen we graag naar vluchtelingen omzien en Gods liefde aan hen doorgeven.We organiseren elke 2 weken een kledingverkoop vlakbij het AZC Luttelgeest. Waarbij vluchtelingen voor een klein bedrag kleding kunnen kopen. Elke verkoop komen er 50 á 60 bezoekers. Er is veel vraag naar kleding, daarom zijn we op zoek naar onderstaande kleding. Helpt u / help jij mee? 

Gevraagd: 

·         Sportkleding voor mannen, vrouwen en kinderen

·         Jongenskleding maat 104 t/m 176

·         Mannenkleding maat S t/m XL

·         Winterjassen voor mannen, vrouwen en kinderen

Wij zijn op zoek naar kleding die schoon en heel is. Kleding kan gebracht worden op onderstaande adressen. Graag eerst bellen voordat u kleding komt brengen!

·         Familie Schra, Plesmanhage 7, Emmeloord. Telefoon: 06-16930802

·         Familie Biewenga, Terschelling 9, Emmeloord. Telefoon: 0527-617608

·         Familie de Jonge, Egeïschestraat 8, Emmeloord. Telefoon: 0527-615604

·         Gerda Koning, Oosterschie 1-3, Oldemarkt. 0561-720461

·         Familie Kamp, Wendeler Bentweg 1, Vollenhove. 0527-243992

·         Familie Guijt, Heerenkamp 34, Urk. 06-15829184

Kleding brengen in Luttelgeest? Bel vooraf: 06-18202435. Alvast veel dank. Joca van den Berg, Gerard & Martine de Kimpe Kledingteam AZC Luttelgeest (namens de kerken in de Noordoostpolder/Urk) Vragen? U kunt mailen naar: a.vandenberg@solcon.nl