Zondagsnieuws voor 30 juni 2024

Kerkdienst zondag 30 juni

Paasloo:      9.30 uur Ds. E.H. Jans

Collecten: 1e Diaconie 2e College van Kerkrentmeesters, Uitgang: Instandhouding gebouwen

Livestream: Jelmer Trox

Zondagsschool: Daniël Oord

Kinderoppas: Daniëlle Hakvoort

Kerkdienst zondag 7 juli

Oldemarkt:      9.30 uur Ds. E.H. Jans. Doopdienst.

                        Ook tienerdienst.

                        Koffie drinken na de dienst.

Collecten: 1e ZWO/Open Doors 2e College van Kerkrentmeesters, Uitgang: Instandhouding gebouwen

Livestream: Remco Trox

Zondagsschool: Annie Prins

Kinderoppas: Regien Mendel

Doopdienst 7 juli

Op zondag 7 juli is er een doopdienst waarin Elia Dinand Mazereeuw, ‘Elliot’, zoontje van Pieter Mazereeuw en Christel Dalhuizen, broertje van Daniël, uit Oldemarkt gedoopt wordt. Na afloop van de dienst is er koffiedrinken in de Ontmoeting.

Collecte 7 juli

Open Doors staat daadkrachtig en onbeschaamd op om vervolgde christenen te versterken en hen te laten weten dat ze onderdeel zijn van het wereldwijde Lichaam van Christus. Christenen die worden gediscrimineerd, mishandeld of achter de tralies zitten omdat ze Jezus Christus volgen, mogen nooit alleen staan. Hier werkt Open Doors al bijna 70 jaar aan. Met hulp van vele bidders, donateurs, sprekers, reizigers en vrijwilligers. Mensen zoals jij.

Leiding zomerzondagsschool

De vakantieperiode breekt bijna aan. Vakantie, ook voor de leiding van de zondagsschool/ kindernevendienst. Toch willen we, evenals voorgaande jaren, in die periode voor de kinderen  graag een eigen samenkomst organiseren “de zomerzondagsschool” Er zijn een aantal mensen die aangeboden hebben de zomerzondagsschool een zondag te willen leiden.

Echter, voor 4, 11 en 18 augustus is dat best lastig! Materiaal leveren we aan maar een eigen programma n.a.v. een Bijbelverhaal is ook prima! Mocht u/ jij één van die zondagen kunnen en willen helpen, dan hoor ik dat graag! geertengeadeboer@gmail.com. Met vriendelijke groet, Gea de Boer.

Jubileum

Op donderdag 5 juli vieren de heer en mevrouw Verheul uit Kalenberg dat zij 50 jaar getrouwd zijn. Van harte gefeliciteerd met dit bijzondere huwelijksjubileum en Gods zegen op die dag en voor in de toekomst.

Vakantie koster

Onze koster in Oldemarkt, Ina Bootsma, heeft vakantie t/m 7 juli. Vervanging wordt geregeld door de kerkrentmeesters. Melden kan bij dhr. H. Elgersma.

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo.

Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen.

Het banrekeningnummer voor collectemunten is: NL14RABO0361236727. Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Maandag 1 juli: Kerkenraadsvergadering in de Ontmoeting. Aanvang 19.30 uur.

Woensdag 3 juli: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Maandag 8 juli: Inleveren kopy Kerkklanken vóór 18.00 uur;

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Jeugdkamp

De voorbereidingen voor het jeugdkamp zijn weer in volle gang! 

Dit jaar gaan we 1 nachtje kamperen met de jongeren van

groep 8 (schoolverlaters) t/m 17 jaar. De datum voor het jeugdkamp

is van vrijdag 30 augustus tot zaterdag 31 augustus. Graag willen

wij inventariseren wie er dit jaar mee gaan. Dusss……….wil je mee,

laat het ons dat weten voor 7 juli via n.minnema@hgop.nl

Groetjes van Marije, Dave en Nadine

Zomerconcert Jeduthun Oldemarkt

Aan het eind van een muzikaal seizoen geeft Christelijke muziekvereniging Jeduthun weer hun jaarlijkse zomerconcert. Op zondag 30 juni om 15.00 uur spelen ze voor u de meest uiteenlopende muziek. Van liederen uit Disneyfilms tot mooie koralen, van muziek in de stijl van André Rieu tot muziek die gecomponeerd is door onze eigen dirigent Geert Jan Kroon. Het belooft een leuk en gezellig concert te worden. Dit keer gaat het plaatsvinden op het Marktplein in Oldemarkt. Wij zullen stoelen klaarzetten, zodat eenieder die wil kan komen zitten en luisteren. Bij slecht weer zullen we het concert verplaatsen naar de naastgelegen Hervormde Kerk. We hopen op een mooi concert! U komt toch ook?

Alpha Youth :    Fun, Faith, Food & Friendship

Stel al je vragen over leven en geloof. Tien bijeenkomsten en een weekend, een avontuur samen met vrienden

Zin in een avontuur? Klaar om te ontdekken wat je nog niet weet? Doe dan mee met Alpha Youth! Alpha Youth is de place to be voor jouw vragen over het leven en het christelijk geloof. Alpha Youth bestaat uit tien bijeenkomsten en een weekend weg en het is helemaal gratis. Alpha Youth is voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar.Alpha Youth is de place to be voor jouw vragen over het leven en het christelijk geloof. Het is een cursus over de basis van het christelijk geloof, maar het is geen cursus zoals je het gewend bent. Bij Alpha gaat het om jouw vragen, er is geen goed of fout. Bij Alpha Youth  eet je gezellig samen, daarna luister je naar een inspirerend verhaal en ten slotte praat je verder in een kleine groep. Iedereen is welkom, of je nu al jaren in de kerk komt of niet precies weet wie Jezus is. Terwijl je samen opzoek gaat naar antwoorden maak je vrienden voor het leven en leer je meer over wie God voor jou kan zijn. Je kunt alleen komen of vrienden meenemen.

Alpha Youth is gratis. Je mag vrijblijvend een keer langskomen, maar geloof ons: als je één keer bent geweest wil je niks meer missen.

Food :Elke bijeenkomst begint met samen eten. Yum! Aan tafel leer je elkaar kennen, kun je over je dag vertellen en natuurlijk genieten van lekker eten. Het eten is gratis en als het nodig is wordt er rekening gehouden met allergieën of diëten.

Fun : Voor, na of tijdens het eten is er ruimte voor fun. Denk aan een spelletje, grappige challenge of een luchtige voorstelronde. Houd je vooral niet in als je zelf een leuk idee hebt! We vinden fun net zo belangrijk als goede gesprekken.  

Faith : Dan is het tijd voor de inleiding. Altijd al een vraag aan God willen stellen? Grote kans dat die bij Alpha aan bod komt. Elke bijeenkomst heeft een ander thema rondom het christelijk geloof. Dit thema wordt ingeleid door iemand die er iets over vertelt of door met elkaar naar een video te kijken. Benieuwd welke thema’s allemaal voorbijkomen? 06 14 38 66 18

Locatie : de Ontmoeting, Marktplein in Oldemarkt

Tijd:    18.30 u samen eten, 19.30 – 21.30 de bijeenkomst rond een thema

Leiding :         Rink de Groot 06 14 38 66 18

Sjaco Bouwer        06 20 63 25 32          

Evelijne Boogaard  06 23 80 50 50

Graag aanmelden !

Hieronder vind je een overzicht van alle onderwerpen die voorbijkomen

De eerste bijeenkomsten

8 september    introductie avond

15 september   Leven, Is er meer? 

22 september   Jezus: Wie is Jezus? 

29 september   Kruis: Waarom stierf Jezus? 

6 oktober                     Geloof: Hoe kun je geloven? 

13 oktober                   Bidden: waarom en hoe? 

20 oktober                   Bijbel: waarom en hoe? 

Tijdens het weekend 

Heilige Geest: Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij? 

Vervulling: Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?  

Nieuw leven: Hoe nu verder?  

 Na het weekend 

10 november   Kwaad: Hoe kan ik het kwade weerstaan?   

17 november   Vertellen: Waarom en hoe vertel ik het anderen?  

24 november   Genezing: Geneest God ook nu nog?  

1 december     Kerk:   Hoe zit het met de kerk? 

8 december     afsluiting samen met kokers en bidders

Genoeg om te bespreken dus!

Elke bijeenkomst wordt het thema ingeleid met een video. Bij Alpha Youth zijn we vooral benieuwd naar wat jij denkt. Er is alle ruimte om jouw gedachten over de onderwerpen te bespreken en alle vragen te stellen die je hebt. Weet je niet zeker of Alpha Youth iets voor jou is? Je kunt altijd gewoon een keertje langskomen om het te proberen.