Zondagsnieuws voor 10 december 2023

Kerkdienst zondag 10 december 2023 2e advent

Oldemarkt:   9.30 uur Ds. E.H. Jans, Gezinsdienst met Muziekteam

Collecten: 1e Roemenië, project mevr. Hetebrij; 2e College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen;

Livestream: Remco Trox

Zondagsschool: Geen zondagsschool

Kinderoppas: Daniëlle Hakvoort

Diaconie collecte 10 december: Roemenië project mw. Hetebrij

Mw. Hetebrij ondersteunt al jaren een aantal gezinnen. De verzamelde kleding en schoenen, aangevuld met soms dekens, toiletartikelen, vitamines en pijnstillers worden in pakketten van

maximaal 10 kg verstuurd. Ook kun je als sponsor een voedselpakket doneren. De pakketten worden tweemaal per jaar met een transport van de Stichting Groningen Friesland Drenthe voor Roemenië naar Roemenië gebracht. Het transport kost 1,25 per kilo en een voedselpakket 30 euro. Als diaconie willen we dit graag ondersteunen en is de collecte van 10 december hier voor bedoeld.

De tweede kaars wordt aangestoken en het Adventsgedicht gelezen

Kaars: Liza Oord
Gedichtje: Anouk Oord
      Twee kaarsen schijnen samen
      Een stille vraag licht op.
      Maria hoort haar naam en
      zegt ‘ja hier ben ik, God’.

Kerkdienst zondag 17 december 2023 3e advent

Paasloo:   9.30 uur Ds. E.H. Jans,

Collecten: 1e Project 10 27 Filipijnen; 2e College van Kerkrentmeesters; Uitgang: instandhouding gebouwen;

Livestream: Joël de Graaf

Zondagsschool: Annie Prins

Kinderoppas: Regien Mendel

Bedankt

Na mijn ongeluk waarbij in mijn beide polsen heb gebroken ben ik erg verwend. Ik kreeg bloemen, fruit, worsten, kaarten, appjes, mail en veel bezoek. Hiervoor mijn dank, ik waardeer dit erg. We wensen jullie allen fijne kerstdagen en een goed en gezond 2024

Peter en Wijmie Dekker.

Oppasdienst

Sinds september zijn we gestart met een proef om de oppasdienst weer op te starten en hebben 5 gemeenteleden hiervoor bereid gevonden. Daar zijn we erg blij mee.

We willen graag doorgaan met het aanbieden van oppas en het zou fijn zijn als er nog een aantal mensen mee willen draaien in het rooster. Dan is iedereen iets minder vaak aan de beurt om op te passen. U kunt zich aanmelden bij de scriba. scriba@hgop.nl

Verder zijn we nog op zoek naar een paar spelletjes voor de oppas. Heeft u nog wat staan en gebruikt u dit niet, dan houden wij ons aanbevolen. U kunt voor informatie of spelletjes contact opnemen met Daniëlle Hakvoort: daantje_bergje@hotmail.com of 06-27264903, zij is het aanspreekpunt voor de kinderoppas.

Hulp gevraagd voor Kerstrondje op 16 december

Wij zoeken nog een paar mensen die op zaterdagmorgen willen helpen de partytent op te zetten en in te richten. Ook vragen wij hulp voor de catering: Keuze uit 4 dagdelen nl.: van 10.30 -12.00 , 12.00-13.30, 13.30 – 15.00 en van 15.00-15.30. De laatste groep wil dan misschien ook meehelpen opruimen. Voor het opruimen en afbreken van de presentatie zoeken wij ook nog een paar vrijwilligers. Grietje Visser 0561-451906, Janny Bouwer 0561-452171.

Als grote muzikale verrassing is er tijdens het Kerstrondje een kerstspecial met de band Ordan van Urk. Zij geven een optreden in de kerk ’s middags vanaf 14.30 uur. Bij ons bekend van een optreden tijdens een jeugddienst eerder dit jaar. Samen met deze mannen hopen wij er een feest van te maken.

Kerstfeest Zondagsschool

Vanaf zondag 3 december 1e adventzondag staat de collectebus van Zondagsschool ’t Scheepke onder Jezus’ Hoede weer achter in de kerk. De Zondagsschool viert het kinderkerstfeest altijd op 24 december. Omdat dit jaar 24 december op zondag valt, is in overleg met ds. Jans en de leiding besloten om van de ochtenddienst, om 9.30 uur, een speciale gezinsdienst te maken en het kinderkerstfeest daarin te verwerken. Na de dienst is er chocolademelk drinken met een traktatie in de Ontmoeting. Gasten en gastkinderen zijn uiteraard van harte welkom en als leiding hopen we op een grote opkomst in deze speciale ochtenddienst. Het kinderkerstfeest ’s avonds, om 18.30 uur, vervalt hiermee.

Kerstkaarten voor de Zondagsschool

Ook dit jaar heeft de Zondagsschool weer de kerstkaartenactie. Een doosje met 10 kaarten (2 afbeeldingen) en enveloppen kost € 2,50. Deze kunt u bestellen door een e-mailtje te sturen naar: zondagsschool@hgop.nl. Wilt u daarin het gewenste aantal doosjes en uw adres vermelden? Dan worden ze bij u thuisbezorgd. Leiding van Zondagsschool ’t Scheepke onder Jezus’ Hoede

Diaconie en Kerkrentmeesters

U kunt uw bijdragen overmaken op de onderstaande bankrekeningnummers. Voor de Diaconie is het rek.nr: NL92RABO0361230958 t.n.v. Diaconie Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor de Kerkrentmeesters is het rek.nr.: NL23RABO0139001611 t.n.v. de Herv. Gem. Oldemarkt-Paasloo. Voor onze administratie zou het fijn zijn, wanneer u geld overmaakt naar de Kerkrentmeesters of naar de Diaconie, u bij de overboeking aangeeft of het om collectegeld, een gift of kerkbalans gaat. Alvast hartelijk dank voor uw bijdragen.

Het banrekeningnummer voor collectemunten is: NL14RABO0361236727.

Namens de diaconie en CvK.

Agenda

Maandag 11 december: Inleveren kopij Kerkklanken voor 18.00 uur.

Dinsdag 12 december: GGG Ossenzijl Aanvang 19.30 uur bij Willy Ram.

Dinsdag 12 december: Kring Hebreeënbrief. Om 20.00 uur in de pastorie.

Woensdag 13 december: Bidstond in de Ontmoeting. Aanvang 9.00 uur.

Donderdag 14 december: Training Leerling zijn. Om 19.30 uur in de Ontmoeting.

Gezamenlijk nieuws Protestantse Gemeente Oldemarkt en Hervormde Gemeente

Kerstdiner voor minima

Ook dit jaar gaan we een kerstdiner organiseren samen met Stichting Jy, de St. Voedselbank, St. Present, restaurant de Rietstulp, Bijzonder Druk en de st. Diaconaal Platform Steenwijkerland. Wij zijn inmiddels weer bezig om een kerstdiner te organiseren bij De Rietstulp in Giethoorn voor 100 personen op woensdag 20 december 2023.

Weet u iemand die in aanmerking komt neem dan contact op met: St. Jy: Els Dikken 0527-745959, kerst@stichtingJy.nl of St. Diaconaal Platform Steenwijkerland: Annelies van den Berg dpsteenwijkerland@outlook.com. Met vriendelijke groet, Werkgroep Kerstdiner.

Roosevelt vakantieweek
De Roosevelt vakantieweek in het Nieuw Hydepark te Doorn wordt gehouden van 16 maart 2024 tot en met 23 maart 2024 (week 12). Deze vakantieweek is bedoeld voor alleenstaanden. Het Nieuw Hydepark staat op het schitterende landgoed Hydepark. Het vakantiecentrum is rolstoelvriendelijk en beschikt over alle benodigde aangepaste faciliteiten. In het Nieuw Hydepark staat gastvrijheid en persoonlijke aandacht voorop. Er is ook altijd een predikant of geestelijk verzorger aanwezig. Heeft u belangstelling of vragen dan kunt u contact opnemen met: Femmie Minnema (0561-451212) Hein Dijkstra (06-42084888) Opgave voor deze vakantieweek; uiterlijk voor 15 januari 2024.

Bijbellezing Landerijen

Op maandag 11 december om 19.00 uur bent u allen weer van harte welkom bij de oecumenische Bijbellezing in de Landerijen.

Kerstclubavond

Op vrijdagavond 15 december is er een kerstactiviteit voor tieners die naar de middelbare school gaan. Graag opgeven voor 11 december bij Alike: alikekuit@hotmail.com of 06-14675548

World Servants

In de zomer van 2024 hoop ik, Alike Kuit, weer op reis te gaan met World Servants. Dit jaar gaat de reis naar Nepal. Tijdens de reis begeleiden ik met andere leiders een groep van ongeveer 30 jongeren..

Waar gaan we naar toe? De Christian Community School staat in een van de rustigere stadswijken van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. We verblijven in een van de ‘hostels’ van Light House Foundation Nepal, waar ook leerlingen van de school slapen.

Voor wie? Het grootste deel van deze kinderen is afkomstig van de Badi gemeenschap uit andere delen van het land. Dit is de laagste kaste in het kastenstelsel in Nepal. Zij worden ook wel het stof van Nepal genoemd, of ‘de onaanraakbaren onder de onaanraakbaren’. Hen wordt vaak de toegang tot scholen geweigerd. Door hun uitzichtloze situatie lopen kinderen een groot risico om ontvoerd, verkocht, verhandeld en geprostitueerd te worden. Op deze christelijke school wordt goede kwaliteit onderwijs geboden aan iedereen, ongeacht kaste, religie, of achtergrond. We bouwen mee aan een goede school voor kinderen uit de laagste kaste in Nepal, zodat ze gerespecteerd worden in de samenleving. Wilt u dit project steunen? Dit kan op de volgende manieren: Scan de QR-code of via: geef.ws/alike Mocht u nog vragen hebben of iemand weten die ook graag op reis wil met World Servants neem dan gerust contact met mij op. (alikekuit@hotmail.com) Met vriendelijke groet, Alike Kuit