Holocaustherdenking Christenen voor Israël

Het Joodse volk heeft in de afgelopen eeuwen vreselijk moeten lijden, maar het diepst toch in de holocaust. Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. Daarom is deze dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale herdenkingsdag van de Holocaust. Christenen voor Israel doet hier weer aan mee met een herdenking in de Fontein in Nijkerk.

Op 27 januari organiseren we onze jaarlijkse Holocaustherdenking. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. We willen met elkaar herdenken wat er in de Shoah, de Holocaust, is gebeurd. Dit doen we met een bijzondere gast: Regina Sluszny. Als kind zat ze in de oorlog ondergedoken bij een katholiek gezin. Nu is zij een van de gezichten van de Joodse gemeenschap in België. Regina zal tijdens de herdenking iets delen over haar leven en de herinnering van de oorlog.

Naast onze hoofdspreker zal Jeroen Bol, voorzitter van de Jules Isaac Stichting. Spreken over de diplomaat Raoul Wallenberg die in de oorlog veel Joden wist te redden. De Jules Isaac Stichting heeft als doel de ontwikkeling te bevorderen van een volwaardige christelijke theologie die werkelijk vrij is van de vervangingstheologie: Het idee dat de kerk de plaats van het volk Israël zou hebben ingenomen. Jeroen Bol is door zijn betrokkenheid bij deze stichting ook zeer betrokken op het onderwerp van antisemitisme en de holocaust.

Verder zijn er bijdragen van ds. Frank Heikoop en Frank van Oordt. Het geheel zal muzikaal worden omlijst door een ensemble vanuit het Hineni-orkest o.l.v. Ilia Belianko.

De herdenking vindt plaats op 27 januari om 13:00 in de Fontein in Nijkerk vlakbij het Israëlcentrum.

Klik hier voor meer informatie.